Čia pateikiami paprasti ir naudingi receptai bei patiekalų gaminimo būdai padės teisingai ruošti sveikatą tausojantį ir skanų maistą. Šie receptai gali padėti tiems, kas nori lengvai pereiti prie vegetariškos mitybos – visomis prasmėmis labiausiai tinkamos žmogui. Toks maistas puikiai tinka kasdienei mitybai, o pridėjus dar truputį fantazijos, – puikiai papuoš ir jūsų šventinį stalą.

Maisto gaminimo metu pasistenkite būti ramūs ir gerai nusiteikę. Didi išmintis slypi senoje Vedų taisyklėje: ruoškite maistą su džiaugsmu. Visos vidinės virėjo būsenos pereina į maistą ir persiduoda tam, kuris jį valgo.

Tegul maistas, paruoštas pagal šiuos receptus, suteiks Jums fizinės ir dvasinės stiprybės, pradžiugins Jūsų draugus ir artimuosius!

Pastabos

  • Kruopščiai nuplaukite ir perrinkite produktus prieš juos ruošdami ar pjaustydami.
  • Prieskonių kiekis nurodytas arbatiniais ar valgomaisiais šaukštais be kaupo. Asafetidos kiekiai nurodyti įprastiniam asafetidos mišiniui (asafetida su miltais), kurį galima įsigyti parduotuvėse. Jei naudosite gryną asafetidą be priedų, imkite žymiai mažesnį kiekį (maždaug 1,5-2 kartus mažiau nei nurodyta šiuose receptuose).
  • Kruopų svorio ir kiekio santykis 1:1,25, t.y. 100 gr kruopų atitinka 125 ml.
  • Receptuose yra nurodytas optimalus prieskonių kiekis – toks, kad maistas būtų skanus ir naudingas. Nurodytas druskos kiekis – minimalus, jos visuomet galima pridėti valgio metu.
  • Jei reikia paruošti maisto didesniam kiekiui žmonių, nei nurodyta receptuose, tai prieskonių kiekis proporcingai nedidėja. Pvz., jei gaminte dvigubai didesniam kiekiui žmonių, tai prieskonių reikia imti 1,5 ar 1,3 karto daugiau.