Užtruksite: 45 min.
Jums reikės: dubens tešlai minkyti, skardos kepimui orkaitėje
- REIKALINGI PRODUKTAI:
- Sviestas: 200 gr
Grietinė: 2 š.
Cukrus: 3 š.
Kvietiniai miltai: 2 stiklinės
Obuoliai: 6 vidut. dydžio
Spaustos 0,5 citrinos sultys
- REIKALINGI PRIESKONIAI:
- Kepimo milteliai: 1 arbat.š.
Cinamonas (maltas): 1 š. (nubrauktas)
žiupsnelis druskos
Į dubenį sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kambario temperatūros sviestą, 1 šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir grietinę. Viską gerai suminkome į vientisą tešlą. Ją dedame į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.
Tuo metu supjaustome obuolius, juos apibarstome cukrumi ir apšlakstome pusės citrinos sultimis.
2/3 sustingusios tešlos per burokinę tarką sutarkuojame tiesiog į kepimo skardą. Ant tešlos tarkinių sudedame paruoštus obuolius, pabarstome cinamonu ir užtarkuojame likusią tešlos dalį.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 min.
Pyragą galima valgyti šiltą.
SKANAUS!