Užtruksite: ~1 val.
Jums reikės: kepimo skardos arba formos
- PRODUKTAI TEŠLAI:
Migdolai: 150 g;
Kukurūzų miltų: 150 g;
Aliejus : 100 ml.;
Cukrus : 150 g.;
Augalinis jogurtas; 250 ml;
Citrinos : 2 vnt.;
Kepimo milteliai: 2 arbat. š.;
Soda ½ arbat. š.;
Cukraus pudra: 75 g.
Druska: žiupsnelis
- PRIESKONIAI:
Ciberžolė: ½ arbat. š.
Miltus, kepimo miltelius, sumaltus riešutus, ciberžolę sumaišome dubenyje. Pridedam citrinų sultimis gesintą sodą. Kitame dubenyje sumaišome aliejų, cukrų ir nutarkuotą abiejų citrinų žievelę. Išmaišius, sudedamt jogurtą ir vėl gerai išmaišom. Tada sudedam sausus produktus. Viską gerai permaišom, sudedam į formą ir pašaunam į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepame 40 minučių.
Kol pyragas kepa, gaminame užpilo sirupą. Išspaudžiame citrinas. Iš 75 ml citrinų sulčių ir cukraus pudros sumaišome sirupą – taip, kad neliktų cukraus pudros gumuliukų. Gautu sirupu sulaistome iškeptą dar šiltą pyragą.
Dėmesio! Prieš sulaistant, mediniu dantų pagaliuku tankiai subadome visą pyragą. Sirupu laistome lėtai ir kantriai, kad spėtų įsigerti. Paliekame keliom valandom, kad atauštų ir gerai permirktų.
Minkštas, purus, drėgnas… mmm, tikras malonumas gomuriui su citrinos rūgštele.
SKANAUS!