Pagaminsite: 6 porcijas
Užtruksite: 45 min.
Jums reikės: didelio puodo, keptuvės
- REIKALINGI PRODUKTAI:
- Kopūstas: 100 g
Bulvės: 1 vnt. arba 120 g
Burokėliai: 1 arba 220 g
Morkos: 1 vnt.
Džiovintos slyvos: 3 vnt.
Pomidorų pasta: 2 š.
Aliejus: 2 š.
Vanduo : 1,5 l
Citrinos sultys : 0,5 š. - * „5 prieskoninių mišinys“ – tai vienodomis santykinėmis dalimis sudarytas mišinys iš kumino, pankolio, ožragės, juodgrūdės ir baltųjų ar juodųjų garstyčių sėklų.
- REIKALINGI PRIESKONIAI:
- 5-ių prieskonių mišinys*: 1 arbat. š.
Gvazdikėliai: 2 vnt.
Žalumynai (krapai, petražolė, kalendros lapeliai): pgl.skonį
Garam masala: 2 arbat. š.
Druska: 1 arbat. š. - * „5 prieskoninių mišinys“ – tai vienodomis santykinėmis dalimis sudarytas mišinys iš kumino, pankolio, ožragės, juodgrūdės ir baltųjų ar juodųjų garstyčių sėklų.
Į pasūdytą verdantį vandenį sudedame supjaustytus juostelėmis kopūstus. Po 5 minučių sudedame supjaustytas kubeliais bulves ir verdame apie 10 minučių.
Tuo metu keptuvėje pakaitiname aliejų ir apkepiname 5 prieskonių mišinį bei gvazdikėlius. Į šį pagardą sudedame šiaudeliais supjaustytus burokėlius ir stambiai sutarkuotą morką. Kepiname apie 10 minučių. Į kepimo pabaigą sudedame pomidorų pastą, o baigus kepti apšlakstome citrinų sultimis. Apkepintas daržoves sudedame į puodą bei verdame apie 15-20 minučių. Pabaigai įmetame džiovintas slyvas, garam masalos prieskonių mišinį. Prieš patiekiant pabarstome žalumynais.
SKANAUS!