Saldžiųjų bulvių troškinys
Saldžiosios bulvės (arba „batatai“) – atskira bulvių rūšis. Jos paprastai yra didesnės nei įprastos bulvės, pailgos formos, nusmailėjančiais galais. Jų spalva – neįprastai ryški oranžinė, o skonis – tikrai saldus!
Saldžiosios bulvės (arba „batatai“) – atskira bulvių rūšis. Jos paprastai yra didesnės nei įprastos bulvės, pailgos formos, nusmailėjančiais galais. Jų spalva – neįprastai ryški oranžinė, o skonis – tikrai saldus!
Pagaminsite: 4 porsijos (didelės)
Užtruksite: ~50 min.
Jums reikės: gilios keptuvės ar puodo storu dugnu
Saldžiosios bulvės: 2 vnt.
Imbiero šaknies gumbas
Čili pipirai (nedideli): 1 vnt.
Avinžirniai (virti arba konservuoti): 400 g
Kokoso riešutų pienas: 400 g
Kokoso riešutų drožlės
Špinatų lapai: 2 saujos
Pomidorai: 2 vnt.
Pomidorų pasta: 2 valg.š.
Augalinis aliejus
Asafetida: ~1arb š.
Paprikos milteliai: ~1arb š.
Kuminas (sėklos) : ~1arb š.
Garstyčių sėklos (juodos) : ~1arb š.
Kalendra (malta) : ~1arb š.
Ciberžolė: žiupsnis
Išspaustos laimo sultys: 0,5 vaisiaus
Prieš gaminant:
Avinžirnius galite pirkti skardiniuose indeliuose, jau paruoštus naudojimui. Jei ruošite patys, juos reikia iš anksto išvirti.
Nuskuskite ir supjaustykite kubeliais saldžiąsias bulves. Susmulkinkite čili pipirus ir imbiero šaknį (galite smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti).
Gaminimas:
Įkaitinkite augalinį aliejų ir suberkite prieskonius (visus, išskyrus ciberžolę): pradėkite nuo garstyčių ir kumino sėklų, o kai jos įkaitusios pradės šokinėti, suberkite likusius. Sudėkite smulkintą imbiero šaknį ir čili pipirą.
Praėjus 1 min, suberkite kokoso drožles ir dar 1 min aktyviai maišykite. Sudėkite saldžiąsias bulves. Kepkite 7-8 min, kol bulvės pradės minkštėti ir jų spalva patamsės. Pridėkite 2 valg.š. pomidorų pastos, apkepinkite 2 min ir tada sudėkite smulkintus pomidorus. Kelias minutes pakepinus, sudėkite avinžirnius ir supilkite kokoso pieną. Įberkite žiupsnį ciberžolės. Uždenkite dangčiu ir palaukite apie 5 min, kol masė sutirštės.
Sudėkite 2 saujas špinatų lapų. Špinatai labai greitai nuo karščio praranda savo tūrį, todėl į mišinį juos dėkite palaipsniui. Visą mišinį dar kaitinkite ~5 min.
Galite pagardinti druska, juodaisiais pipirais, cukrumi, išspaustomis laimo sultimis.
SKANAUS!