Pagaminsite: 400 ml
Užtruksite: 15 min.
Jums reikės: puodo, keptuvės, trintuvo (blenderio)
Šis gėrimas gerina virškinimą (reikia gerti 1 stiklinę po valgio), naikina parazitus virškinamajame trakte, padeda nuo vidurių užkietėjimo, apsaugo ir padeda peršalus, kosint ar karščiuojant. Tridošinis, bet ypač gerai balansuoja vatą ir kaphą došas. Rūgštaus, sūraus ir aštraus skonių.
- REIKALINGI PRODUKTAI:
- Tur dalas*:2 arbat.š.;
Tamarindas: 1 š.**;
Vanduo: 300 ml;
Druska: 1 arbat.š.; - * tur dalą galima keisti raudonaisiais lęšiais, tik raudonieji lęšiai pasižymi labiau kaitinančiomis savybėmis
- ** išmirkyto 100ml vandens ir nukošto (karštame vandenyje užtenka pamirkyti 5 min.).
- REIKALINGI PRIESKONIAI:
- Kuminas (maltas): 2 arbat. š.;
Kalendros sėklos: 2 arbat. š.;
Juodieji pipirai (malti):1/2 arbat. š;
Asafetidos: ¼ arbat.š.;
Kario lapai: keli vnt..UŽPILIMUI:
Ghee arba aliejaus: 1 š.;
Kumino sėklos: 1 arbat. š;
garstyčių sėklos: ½ arbat .š. - * tur dalą galima keisti raudonaisiais lęšiais, tik raudonieji lęšiai pasižymi labiau kaitinančiomis savybėmis
- ** išmirkyto 100ml vandens ir nukošto (karštame vandenyje užtenka pamirkyti 5 min.).
Sausai pakepiname kuminą ir juoduosius pipirus. Tada atskirai pakepiname kalendrą (stebime, kad nesudegtų), paskui tur dalą. Visus šiuos prieskonius sumalame į smulkius miltelius. Į nukoštą tamarindą į pilame 300 ml vandens, suberiame sumaltus prieskonius, druskos, asafetidos, kario lapus. Dedame ant ugnies ir užviriname (virti nereikia). Įkaitiname aliejų ir pakepiname garstyčių ir kumino sėklas (2-3 s). Užpilame paruoštą rasam.
Net jei ir nelabai išvaizdus, rasam yra stiprus ir daug sveikatos priduodantis gėrimas.
BŪKIT SVEIKI IR LAIMINGI!